Speelgoed van het jaar 2017

Speelgoed van het jaar 2017: dit zijn de winnaars!

Onlangs was de verkiezing Speelgoed van het jaar 2017. Een vakjury heeft bekeken of het speelgoed inderdaad geschikt is voor de leeftijd die op de doos staat, en of het na een paar keer spelen blijft verrassen. test of het speelgoed niet gauw stuk gaat en kijkt of het inderdaad geschikt is voor de leeftijd die op de doos staat. Ook wordt gekeken of het speelgoed na een paar keer spelen nog steeds blijft verrassen en of de prijs/kwaliteitverhouding goed is. Natuurlijk wordt ook getest of het speelgoed niet gauw stuk gaat.

De vakjury nomineert voor alle leeftijdsgroepen vier artikelen. En daarna mag de consument stemmen op het beste speelgoed. Het artikel met de meeste stemmen is de winnaar van die leeftijdscategorie.

Inmiddels zijn de stemmen geteld en zijn de winnaars van Speelgoed van het jaar 2017 bekend!

Bekijk hier de winnaars van 2018.

Winnaar 0 t/m 3 jaar

Play-Doh kleuren en vormen, Hasbro

Kleien is leuk om samen met je kind te doen. Kleien is bovendien goed voor de ontwikkeling van een kind. Deze set bestaat uit vormpjes die geschikt zijn voor kinderhandjes en niet-giftige klei in vrolijke kleurtjes.

 

Winnaar 4 en 5 jaar

Soggy Doggy, Spin Master

Spelen met water, dat vinden alle kinderen hartstikke leuk! Bij dit spel gooien de kinderen met een kleurendobbelsteen en zetten ze stappen op het speelbord. Dat is nog heel spannend, want opeens begint de natte hond zijn vacht droog te schudden! Gegil gegardandeerd.

Winnaar 6 en 7 jaar

Kidizoom Flix (met blauwe of roze draagtas), VTech

Kinderen doen graag wat hun ouders doen, bijvoorbeeld fotograferen. Met de Kidizoom Flix camer kun je zowel filmen als foto’s maken. De camera kan ook beweging detecteren. Er zit een handige driepoot onder en er zit ook een draagtasje bij. Verkrijgbaar in blauw en roze.

Winnaar 8 en 9 jaar

MacroBot, Spectron

Dit is misschien speelgoed, maar toch is het een echte robot! Hij rijdt op twee wielen en wordt bestuurd met een afstandsbediening. Hij kan objecten detecteren, dansen, robotgeluiden maken, je napraten (met computerstem) en zelfs een route onthouden en lichte dingen vervoeren. Is ook programmeerbaar.

Winnaar 10 en 11 jaar

Agricola familie editie, 999 Games

Dit boerderijspel stimuleert kinderen om prioriteiten te stellen en een strategie uit te stippelen. Het is een vereenvoudigde variant van het oorspronkelijke spel. Het spel kent wel veel regeltjes waar je even de tijd voor moet nemen. Daarna kun je akkers aanleggen, zaaien, oogsten, dieren kopen, stallen bouwen etc.

Winnaar 12 t/m17 jaar

30 seconds Everyday Life, 999 Games

Dit is een pijlsnel partyspel, zoals ook op de doos staat. De spelers moeten binnen 30 seconden zo veel mogelijk woorden raden die hun teamgenoot omschrijft. Leuk tijdverdrijf wanneer je met een grote groep bent (2 teams).

Winnaar 18+

Escape Room The game, virtual reality set, Identity Games

Een escape room met een virtuele bril voor een extra dimensie bij dit toch al zo spannende spel. De spelers moeten raadsels oplossen en codes kraken om binnen een uur te kunnen ontsnappen.

 

Rikky

Meld je hier gratis aan bij de club