Speelgoed van het jaar: dit zijn de winnaars!

Speelgoed van het jaar 2019: welk speelgoed heeft dit jaar de verkiezing van beste speelgoed gewonnen?

Bekijk hier de winnaars van 2018.

Bekijk hier de winnaars van 2017.

Winnaar 0 t/m 3 jaar

speelgoed van het jaar 2019 - Speelgoedclub1

ZoomiZooz Klim Verken Boomhuis, VTech

Dit vrolijke boomhuis is vergelijkbaar met een speelgoedgarage, maar dan met vrolijke, rollende diertjes. Er valt vanalles te ontdekken en er beweegt ook steeds iets, waardoor het kind zijn aandacht erbij houdt.

 

Winnaar 4 en 5 jaar

speelgoed van het jaar 2019 - Speelgoedclub2

Smart Farmer, Smart Games

Bij dit spel mogen sommige dieren niet bij elkaar in de wei staan. Het kind is de boer en heeft maar drie hekken om het land in stukken te verdelen. Met dit spel leer je logisch nadenken en problemen oplossen. Van makkelijk naar moeilijk.

Winnaar 6 en 7 jaar

speelgoed van het jaar 2019 - Speelgoedclub3

Lynx, Identity Games

Bij dit vrolijke zoekspel draait het om snelheid. Het bord is bezaaid met plaatjes en het is de bedoeling dat je jouw plaatjes zo snel mogelijk terugvindt. Degene met de meeste gevonden plaatjes heeft gewonnen.

Winnaar 8 en 9 jaar

speelgoed van het jaar 2019 - Speelgoedclub4

Hidden Side Newbury Spookschool, LEGO

Bij dit grote speelkasteel hoort een gratis app. Daarmee kun je geesten opsporen waarop de LEGO-poppetjes dan kunnen jagen. Groot verrassingseffect door de combinatie van echt speelgoed en virtuele geesten, maar ook zonder app een mooi spookkasteel om zelf te bouwen.

Winnaar 10 en 11 jaar

De kwakzalvers van Kakelenburg, 999 Games

Bij dit spel maken de spelers gelijktijdig een toverdrank. Daarvoor moeten ze ingrediënten verzamelen. Behalve knalerwten, want dan ontploft je ketel. Dit spel stimuleert strategisch denken en plannen maken. Na een paar keer spelen zijn de regels bekend en wordt het leuker om te spelen.

Winnaar 12 t/m17 jaar

Rolit, Goliath

Vreemd dat dit spel Speelgoed van het jaar is geworden, want wij hebben het al vele jaren in de kast staan! Het idee is simpel: je moet de balletjes zo draaien dat jouw kleur zichtbaar is. Degene met de meeste balletjes in zijn kleur, heeft gewonnen. Het ziet er vrolijk uit en is nog best uitdagend. Het is het leukst om te spelen als de tegenstanders aan elkaar gewaagd zijn (bijvoorbeeld kinderen van dezelfde leeftijd).

Winnaar 18+

Escape Room the Game: 2 Players, Identity Games

Bij dit spel werken jullie samen om te ontsnappen. Samen zoek je naar verborgen aanwijzingen en los je allerlei puzzels op. Je kunt het spel in totaal drie keer spelen: er is een introdructiespelletje van 15 minuten en 2 spellen van elk een uur. In deze editie zitten Prison Island en Kidnapped. Lukt het jullie om binnen te tijd uit jullie benarde situatie te ontsnappen?

Rikky

Meld je hier gratis aan bij de club